Demana cita sense compromís
902 02 34 51
Reserva
cita
Compra
online

Èctasis corneals

Es produeixen quan la còrnia presenta un aprimament progressiu i una protrusió que porta a un augment exagerat de la seva curvatura, produint mala visió. En estats avançats pot ser que el pacient no toleri correcció òptica (ni ulleres ni lents de contacte). Es pot necessitar un trasplantament de còrnia en casos molt avançats.
Entre les èctasis corneals més importants trobem el queratocon, queratoglobo i la degeneració marginal pel·lúcida.
Els símptomes generals són picors continus i sensació d'ull sec. En estats avançats poden empitjorar els símptomes.
Hi ha diferents tractaments segons la progressió de la èctasi. La solució tradicional ha estat la cirurgia de trasplantament de còrnia, i els últims avenços són la implantació de Intac, la tècnica crosslinking o la combinació d'ambdues.

Queratitis

Es tracta d'una inflamació de la còrnia, que pot ser deguda a diferents causes.
Els símptomes generals depenent del tipus de queratitis són dolor ocular, sequedat, sensació de sorra, fotofòbia, ull vermell, opacitat corneal, irritació corneal, sensació de cos estrany, etc.
En alguns casos, es pot associar amb una inflamació de la conjuntiva (conjuntivitis).
Aquests símptomes poden aparèixer en major o menor mesura depenent de la causa que ha provocat la queratitis des del trauma a l'exposició a radiacions UV o productes tòxics, a les queratitis infeccioses a causa de bacteris o virus ...
El tractament dependrà del tipus de queratitis que ens afecti.

Ull sec

Sol ser una afectació de la llàgrima que pot portar com a conseqüència molèsties oculars i inflamació tant de la còrnia com de la conjuntiva.
Aquest ull sec pot ser degut tant a causes fisiològiques (naturals) com a causa d'una patologia.
Els símptomes són irritació ocular, sensació de sorra o cos estrany, sequedat ocular, disminució de l'agudesa visual, fotofòbia ...
El tractament dependrà del grau d'ull sec, podem tractar amb fàrmacs, taps llagrimals o una intervenció quirúrgica en els casos més severs

La informació present a la web no reemplaça si no complementa la relació metge-pacient. En cas de dubte consulti amb el metge de referència.
Fes clic aquí i reserva ara la teva visita