Demana cita sense compromís
936 073 333
683 313 417
Reserva
cita
Compra
online
Treballa amb
nosaltres

DMAE (degeneració macular associada a l'edat)

La DMAE s'ha convertit en una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys a nivell mundial. Un dels símptomes més característics és quan el pacient diu que les línies rectes les veu corbes o hi ha un punt cec al centre del camp visual.

Diferenciem dos tipus: la DMAE seca i la DMAE humida.

La DMAE humida és de les dues la més perillosa, ja que té una evolució molt ràpida que pot afectar la retina de manera irreversible. És molt important detectar-la a temps, ja que si es detecta a temps té solució (amb els NOUS tractaments antiangiogènics i làser).
La DMAE seca té una evolució més lenta i és menys perillosa que la humida, però és important fer un seguiment mitjançant visites freqüents a un oftalmòleg especialista en retina.

Retinopatia Diabètica

La Retinopatia diabètica és la 1a causa de ceguesa al món occidental. La diabetis altera els vasos sanguinis de la retina i tot l'organisme. Encara que els trastorns oculars poden passar desapercebuts, es descobreixen en un examen oftalmològic o quan al pacient se li ennuvola la vista o l'perd completament, per això recomanem fer revisions oftalmològiques almenys un cop l'any.

Diferenciem dos tipus:
- La Retinopatia diabètica de Base o de Fons, disminueix la visió central del pacient però conserva la visió lateral. No pot llegir ni reconèixer cares.
- La Retinopatia diabètica Proliferativa, es tanquen els vasos sanguinis que tendeixen a trencar-se i sagnar.

El tractament més significatiu consisteix a utilitzar el Làser per tancar o fotocoagular els vasos sanguinis que degoten. Amb aquest tractament no es necessita una cirurgia i es pot fer en el consultori.

De tota manera, el làser no pot usar-se en tots els pacients. En cas que l'humor vitri estigui ple de sang, es realitza una vitrectomia.

Despreniment del Vitri

Amb l'edat, el vitri tendeix a deteriorar perdent aigua i disminuint el seu volum, i al fer-se més petit, tendeix a estirar la retina per separar-se. El vitri és un cos gelatinós transparent, que està subjecte a la retina en diversos punts i majoritàriament està compost de proteïnes.
Els símptomes més característics són veure mosques volants i / o centelleigs lluminosos, fins i tot com teranyines.
El Despreniment de Vitri no comporta cap tractament en un principi, només les constants revisions per part d'un oftalmòleg especialista en retina perquè pot tenir com a conseqüència un despreniment de retina.

Desprendiment de Retina

Es produeix quan, per un cop, un esquinç o una tracció excessiva, la retina o part d'ella es desenganxa del seu lloc habitual. La visió es torna defectuosa i es perden certes zones del camp visual.

Alguns pacients el descriuen "com si es corregués una cortina" per davant de l'ull.

Hi ha condicions que poden incrementar la possibilitat de tenir un despreniment de retina:

  • La miopia magna o alta miopia.
  • Àrees febles a la retina perifèrica.
  • Antecedents familiars de despreniment de retina.
  • Traumatismes oculars.
  • Cirurgia ocular complicada prèvia.

El tractament per a un despreniment de retina depèn de cada cas encara que sempre acaba en una eficaç cirurgia ambulatòria.

Altres malalties de la retina

Hi ha altres malalties que poden afectar diferents parts de la retina com la màcula o el nervi òptic, totes tractades pels nostres especialistes.

  • Retinopatia hipertensiva
  • Retinopatia de la toxèmia de l'embaràs.
  • Retinitis
  • Retinosi pigmentària
  • etc.
La informació present a la web no reemplaça si no complementa la relació metge-pacient. En cas de dubte consulti amb el metge de referència.
Fes clic aquí i reserva ara la teva visita