Vista cansada (presbícia)

Precio online

Què és la vista cansada (presbícia)?

És un trastorn conegut com "vista cansada", i es manifesta com una disminució progressiva de la visió propera que es presenta fisiològicament en totes les persones a partir dels 40-45 anys.

Aquest problema fisiològic consisteix en la pèrdua d'enfocament de prop per part del cristal·lí, lent transparent localitzada dins de l'ull per darrere de la pupil·la.

Normalment quan es mira de lluny el cristal·lí està pla i quan es canvia a la mirada de prop, el cristal·lí es bomba per canviar l'enfocament. Aquest mecanisme és regulat per un múscul anomenat múscul ciliar. El tipus de cirurgia dependrà de cada pacient en concret.

Per què apareix?

Com a conseqüència de l'envelliment:

 • El múscul ciliar perd elasticitat i potència
 • El cristal·lí perd elasticitat
 • A causa d'això, l'ull perd capacitat per enfocar objectes de prop.
 • Inicialment la persona comença per allunyar la lectura, buscant una distància ideal d'enfocament o buscant zones ben il·luminades.

A qui afecta?

L'aparició de la presbícia és inevitable. Es comença a manifestar entre els 40 a 45 anys d'edat i arriba pràcticament al 100% de la població de més de 50 anys.

Afecta tant a miops com hipermetrops i astigmàtics. Aquests últims han utilitzar dos compensacions òptiques diferents, una per a la visió llunyana i l'altra per a la pròxima.

Altres factors que accentuen la presbícia són:

 • Diabetis
 • Anèmia
 • Certs medicaments

Símptomes

 • El principal símptoma és la dificultat per enfocar objectes propers
 • Es tendeix a augmentar la distància entre l'objecte i els ulls, signe característic del prèsbita (estendre els braços per llegir)
 • La recerca de zones més il·luminades per a la pràctica de treballs propers
 • També poden tenir símptomes com mal de cap, sensació de pesadesa en els ulls, picor i ull vermell

Com es pot corregir?

La correcció habitual de la presbícia fins ara es feia mitjançant ulleres, o bé amb dues ulleres, una per lluny i l'altre per a prop o mitjançant ulleres bifocals o multifocals, o amb l'ús de lents de contacte mulifocals.

Avui en dia es pot corregir de forma definitiva mitjançant Cirurgia.

Cirurgia de la vista cansada (presbícia)

La Cirurgia permetrà, en la majoria de caosos, veure tant de prop com de lluny sense necessitat d'utilitzar ulleres.

Avui dia hi ha diferents opcions quirúrgiques per a la correcció de la presbícia:

 • Cirurgia d'implantació de lents intraoculars pseudoafàquiques bifocals, multifocals o acomodatives.
  ambé es pot corregir la Presbícia mitjançant les noves tècniques quirúrgiques amb làser.

El tipus de cirurgia dependrà de cada pacient en concret.

És per això que oferim una Visita Informativa de Cirurgia Gratuïta, on el Doctor avalua de forma personalitzada quina és la intervenció més adequada per a cada pacient en concret.

Preguntes freqüents

SI. L'alternativa és la cirurgia de la Presbícia que permet a la persona prescindir de les ulleres en el 90% de les situacions diàries.


Depèn de l'edat del pacient, del defecte previ que tingui i de l'estat del cristal·lí.

En el nostre centre oferim una Visita Informativa de Cirurgia Gratuïta, on el Doctor avalua de forma personalitzada quina és la intervenció més adequada per a cada pacient en concret.

Si, és definitiva, i el comú és que el pacient no torni a utilitzar les ulleres per a la visió propera, però poden ser un complement en ocasions per determinades activitats de llarga durada com la lectura o pantalles de visualització de dades.

El pacient comença a veure de prop a partir de les 24 hores. De tota manera, cal esperar al voltant de 3 o 7 dies per obtenir una franca millora de la visió propera.

Per norma general qualsevol pacient que presenti presbícia pot ser operat però cal avaluar cada cas en particular.

A la consulta prèvia es realitzaran totes les proves necessàries que ens permetran valorar la idoneïtat del pacient per a la cirurgia.

La informació present a la web no reemplaça si no complementa la relació metge-pacient. En cas de dubte consulti amb el metge de referència.
Fes clic aquí i reserva ara la teva visita